Як і багато традиційних предметів антикваріату, кальян — це одне й те саме, але має багато різних назв. На Заході «кальян» тепер є синонімом aroma-dum.com.ua того, що ми називаємо кальяном у цілому. Слово «кальян» в основному означає дим зі смаком тютюну. На Близькому Сході, в Євразії та Південній Азії, як ми всі знаємо, це батьківщина сучасного кальяну. сам кальян називається «кальян», тоді як тютюн для кальяну називається «mu’assal», або «Moassal», або «Tombak» тощо. Ці різні назви залежать від різних географічних місць та різноманітної культурної історії кальяну. Наприклад, в Туреччині часто можна побачити людину, яка курить кальян наодинці. На сирійському кордоні люди будуть заходити в чайну, яка буде комфортно оформлена і дуже зручна для спільного куріння. Часто любителів кальяну курять разом https://aroma-dum.com.ua/ кілька. Їдучи на схід до Ірану, скрізь можна побачити чайні.

Ставлення до кальяну і сусідніх країн (Сирії) таке ж. Тут дуже поважають кальян. В Індії, батьківщині сучасного кальяну (Слово «кальян» походить від давньоіндійського слова «хукка» або «кокос», яке є першим кальяном, виготовленим із цих матеріалів. Ви також побачите, що молоді люди в цій країні також можуть насолоджуйтесь кальяном. Ви знаєте? Колись лише аристократичний клас мав право палити кальян! Останнім часом кількість любителів кальяну в Сполучених Штатах і Канаді зростає з кожним днем, і темпи зростання дуже швидкі, особливо серед молоді в університетські міста. Хоча походження кальяну можна простежити до Османської імперії, це відносно нова річ у Північній Америці. Ще 10 років тому тютюн для кальяну можна було знайти лише в арабських гастрономах або професійних сигаретних магазинах, а також лише кілька брендів і лише кілька традиційних смаків. Сьогодні все більше і більше жителів Сходу приносять кальян, традицію з довгою історією, у свою країну через кальян-бар і кафе. Все більше і більше людей відчувають чарівність кальяну і їх приваблює кальян, кальян також стає все більш популярним. Сьогодні любителі кальяну можуть вибрати з десятків марок крему для кальяну, сотні різних смаків на вибір, а також різноманітність вугілля для кальяну, щоб задовольнити будь-який особливий смак. З розвитком науки і техніки та широким застосуванням соціальних медіа з’явилося багато онлайн-постачальників, які спеціалізуються на кальяні та кальянній продукції, форуми, присвячені культурі кальяну, блоги та відео, пов’язані з кальяном, культура кальяну отримала подальше поширення. Серед них ми навіть один.

Що таке кальян, який може залучити стільки різних особистостей, різної статі, різних рас і різних країн? На перший погляд група людей, що сидить біля високого кальяну, може здатися нічим особливим для тих, хто не стикався з кальяном. Однак кожен ентузіаст кальяну може сказати вам, що ніколи не було двох абсолютно однакових вражень від кальяну, і кожен раз це новий досвід і нове відчуття ~ Процес приготування кальяну – це мистецтво. У всіх різні та спосіб виготовлення. Марки вугілля для кальяну різні, і місця, де курять кальян, різні, всі невизначені фактори вилилися в новий досвід. Насправді це ще один цікавий спосіб отримати досвід. Кальян ідеально об’єднує людей з культурними відмінностями. Кальян можна поважати і любити так само, як люди люблять вино. Для багатьох людей найважливішими є друзі, сім’я і кальян. Кальян так само необхідний, як сім’я та друзі на фестивалях і зустрічах. Що принесе майбутнє кальяну? Почекаємо і побачимо…